Tänket bakom Café Utsikten

Här är historien hur Barbro skapade Café Utsikten. Barbro har vägletts av några enkla principer. Kanske Barbros historia kan inspirera?

1. Att vilja
Man vill göra ett bra jobb. Man har prövat på några jobb och sett att man kan prestera bättre än vad tillåts göra i större organisationer. Önskan att få testa egna idéer, att få tänja på gränser och att själv få ta sina beslut och ta konsekvenserna är stark. Nu är det dags. Klicka här för att läsa hur det gick till för Barbro

2. Testa affärsidéer
Oändliga analyser och expertråd har störtat otaliga bra idéer. Att gå in för en affärsidé med hull och hår för att sedan när den misslyckas kasta sig på nästa idé är nog väldigt osvenskt. Att testa affärsidéer i skarpt läge kostar på ekonomiskt, socialt och mentalt. Det är ändå oslagbart för att skaffa erfarenheter. Plötsligt dyker möjligheten upp. Man råkar vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Tidigare misslyckanden och andra erfarenheter blir ovärderliga när man fångar tillfället i flykten. Så här gjorde Barbro.

3. Koll på likviditeten
Se till att alltid vara vid stadd kassa. Hur Barbro fick råd att renovera och bygga om nästan 1000 kvm under tak?

4. Ha kul
Eget företagande kräver risktagande samt egna uppoffringar av arbete och kapital. Man ska se till att ha kul på jobbet. Om man upplever något moment som extra tråkigt så behöver man öka sin kunskap om och ändra sitt synsätt på detta moment.
Det är lätt hänt att man kan känna sig fångad i sin verksamhet och inbilla sig att gräset är grönare på andra sidan. Detta i synnerhet när verksamheten har tuffat och gått bra i många år. Det är t.ex. inte kul att bli gammal men det är mycket bättre än alternativet. Så här ser Barbro till att ha kul

5. Proffs håller ordning och reda
Proffs håller ordning och reda oavsett det handlar om kvalitet, kvantitet eller ekonomi. Proffs sköter sina åtaganden gentemot gäster personal och samhälle.. Hur resonerar Barbro?

6. Arbeta med kunder som respekterar och gillar en
I sin verksamhet träffar man tätt som oftast de som önskar att ens verksamhet skulle vara riggad annorlunda, som (i all välmening) vill tipsa om hur verksamheten kan bli bättre och till och med de som är helt övertygade att sättet som du driver verksamheten är så uppåt väggarna, att konkursen står för dörren.
Det var dem som du ville undvika när du blev egen företagare. Hitta ditt sätt att glida förbi dessa besserwissrar. Kan Barbro verkligen välja sina gäster
?