”Hur kom ni på idén att öppna café
här ute på landet”?

Barbro Duvmo som Cafégästerna såg henne invigningsåret 1996

Duvlinge Gård har funnits sedan 1700-talet. Vi, familjen Duvmo, förvärvade gården 1994. Gården ligger i ett skyddat naturvårdsområde. Allt detta var en potential att ta vara på. Många hade upptäckt den underbara utsikten. Tyvärr visade inte alla besökare hänsyn. Det kastades papper och burkar. Rabatter och grödor trampades ned. Hur skulle Duvlinge Gård göras tillgängligt för fler människor utan att slita på naturen? Tanken föddes: Ett trädgårdscafé skulle ge många människor en naturvänlig tillgång till utsikten. Den ursprungliga gårdsarkitekturen som växt fram över seklen kunde tas till vara.

Caféer som tar vara på Bjärehalvöns kuperade landskap och utsiktspunkter har sedemera utvecklats till en riktig turistattraktion för Båstad kommun. Norrmän och Göteborgare på bilsemester till kontinenten tar en liten omväg. Det ger semestern en avkopplande start eller en behaglig avslutning genom att i lugn och ro njuta av en avkopplande utsikt och allt det fina som de många sommarcaféerna har att erbjuda.

Glada cafégäster som har varit
med från början med
Bo & Barbro Duvmo längst bak

Från Västra Götaland, Halland, Småland, Skåne och Själland görs dagsutflykter som blir till sommarminnen som man kan leva på hela vintern. En del är ute efter något speciellt. Besökare som kommer till Café Utsikten och frågar efter våfflor blir hänvisade till konkurrenterna. Barbro Duvmo som driver Café Utsikten menar att det är bra om varje café blir duktiga på sina specialiteter. Skämtsamt brukar hon säga att Café Utsikten inte har några specialiteter. ”Här är allting gott”

Utvecklingen har varit explosionsartad. När Café Utsikten slog upp sina portar 1996 var det 1200 besökare som hittade detta paradis. Sedan har antal besökare i stort sett fördubblats varje år. Det är trevligt att se hur Café Utsikten betyder sommar och harmoni för så många.

Konsten är att behålla en genuin charm och att se till att den känsliga miljön tål att besökarantalet ökar så fort. Detta har Café Utsikten lyckats väl med intygar besökarna som gärna kommer igen ofta. De uppskattar urvalet av klassiska och moderna bakverk av yppersta kvalitet.

Sen har Café Utsikten utvecklats vidare till Gårdskrog Tradition och förnyelse har återigen varit vägledande. Nu kan man både äta god mat och fika medan man njuter av utsikten.


Kolla
Karin Hoffmanns
rundvandringar i Skåne

Lunchlistan för matställen när dig