Café Utsikten rubriker

Café Utsikten välkomnar dig som
uppskattar det enkla och goda


En bedårande utsikt ackompanjeras av ett skönt lantliv. Det är en lisa för öga, gom och själ. Café Utsikten erbjuder mat och hembakt med klassiska rikliga smakupplevelser. Allt präglas av enkel och folklig trevnad.

Miljö, servering och smaker sammanvävs till en helhet. Här finns ingen "dagens" eller plastad fralla. Mat och smörgåsar tillagas allteftersom gästerna beställer. Café Utsikten bjuder på prisvärd njutning för gäster som tar in helheten.

Ibland kommer många samtidigt. Det går inte att ha bråttom om kön är lång. Kom hellre i jeans och T-shirt än aftonklänning och högklackat. Matgäster kan sitta ute och njuta tills walkie-talkien berättar att det är dags att hämta maten.

Fågelfritt! Många utomhusserveringar drabbas av störande fåglar, men inte Café Utsikten. Orsaken är att gästerna duktigt städar borden efter sig och lämnar in all disk. Den som råkar glömma attt plocka bort efter sig, ska inte bli ledsen om personalen påminner denne. Café Utsikten vill fortsätta med fågelfritt så att gästerna kan äta ostört. Eftersom Café Utsikten inte har personal som städar borden efter gästerna, så gäller "bortplockningsregeln" även inomhus.

Gästomdöme: "Trevligt i glasverandan vid regn eller när man behöver undvika alltför skarpa solstrålar. Annars en extraordinär utomhusupplevelse med underbar utsikt och god förtäring"

Öppettider? Nu är det stängt till nästa säsong

Säsongen 2017 kan summeras med: Återigen fantastiskt trevliga gäster och såå duktig personal.

Vi hade byggt om köket och hann inte klippa vresroshäcken innan vi öppnade för säsongen - men det var det första som åtgärdades när vi började med helgöppet i augusti.

Man hade nästan glömt vilken fantastisk utsikt det är vid serveringsytan.
Skrämde den höga vresroshäcken eller det ostadiga sommarvädret bort några gäster? Inte vad som syns i våra siffror i alla fall! Det betyder att vi lugnt kan invänta nästa vår och se fram emot att möta alla gäster igen!

Ha nu alla en fin höst och en bra vinter tills vi ses våren 2018 igen!


Brisé, en soldriven luftkonditionering som kombineras med solvärme

I det franskspråkiga Lousiana i södra USA hade man redan på 1800-talet en klimatsmart luftkonditionering kallad brisé. Husen var så konstruerade att det vid varmt väder uppstod ett behagligt kylande självdrag genom huset. Där inne kunde man i skydd från den brännande solen njuta av den svala luften som drog förbi.

I Café Utsiktens glasveranda har man inspirerats av brisé. Man kan säga att det där har nu installerats en enkel soldriven luftkonditionering. Solens strålar värmer det svarta taket som i sin tur värmer luften under taket. Genom en lucka nära taket strömmar den solheta luften ut och drar med sig sval luft från dörrarna. I hela glasverendan uppstår en lätt och behaglig bris, d.v.s. en brisé

Vid svalt väder stängs luckan och den nu så behagliga solvärmen från taket trycks ned till sittytan med en fläkt.

I glasverandan finns inomhusplats med härlig utsikt för alla.

Enligt är Café Utsikten ett av Sveriges bästa utsiktsställen.
Man ser en bukt mot öppet hav, omgiven av gröna skogar och öppet landskap. Laholmsbukten får en vacker krökning. En lantbrukare på åsen sa att "utsikten över stan är väl bra om man gillar att titta på tak". På Café Utsikten bildar träden bortanför de öppna fälten en grön fond som skymmer bebyggelsen nedanför. Vyn mot norr är vilsam för ögonen medan solen värmer behagligt i ryggen.

Hamburgare eller Café Utsikten?

Varför ska man gå på Café Utsikten med sina barn? När är det bättre att gå till en hamburgerrestaurang?

Utsikten Screensaver
Njut av utsikten året om på din dator Café Utsiktens screensaver visar vackra panorama bilder i rörelse. Vänta inte, ladda hem till din dator och njut av sommaren!

Lisa för själen
Varför mår själen så bra på Café Utsikten? Här är ett par förklaringar.

"Får man ta me sig honnen in i himlen?"
Så sjöng Hasse Andersson & Kvinnaböskeband. Vi kan inte vi svara på den frågan. Men en sak vet vi. Hundar är välkomna till paradiset på jorden, d.v.s. uteserveringen vid Café Utsikten.
Hundägare har ett växande problem i att allt färre hotell tar emot hundar. Hotellkedjan Clarion har varit snälla och gjort en lista över de hotell i kedjan som har hundrum. Se listan

Maila vykort - gratis & enkelt
Här kan du skicka elektroniska vykort från Café Utsikten genom att dra och droppa en bild till ditt e-mail


På Café Utsikten får man dessutom, helt gratis, fin-fina vykort som släkt och vänner uppskattar att få med posten.

Utsikt över halva Halland?
Café Utsikten är på 100 meters höjd över havet. Hur långt bort ser man? Är det sant att man i klart väder kan se Falkenbergs hamn? Krögaren Bo Duvmo fick användning av sin civilingenjörsexamen och löste ekvationen.

Utflyktsväder?
Aktuell kamerabild över utsikten och prognoser
för vädret.

Hjälp att hitta

Lättast kommer man till Café Utsikten med bil. Det går också att promenera eller cykla från Båstad.

Bokningar?
Det saknas möjlighet att boka bord. Det brukar ändå finnas minst ett bord ledigt.
Café Utsikten tar inte emot bussar. Fina ställen för bussar i närheten är Café Killerödoch Gånarps Byskola
. Närmare motorvägen hittar man Västragård i Varalöv (klicka på namnen för att komma till deras hemsidor)

Faktura?
Café Utsikten lägger mindre tid på administration och mer tid på kvalitén på det som serveras. Därför görs ingen fakturering.
Om du kommer med en grupp betala med ditt kort. Kassakvittot är välspecificerat. Arbetsgivare brukar betala tillbaka innan du ens har fått korträkningen! Kort sagt, enkelt och smidigt för alla!

Massa nyttiga fibrer och ändå det godaste man ätit!

Café Utsiktens, bullar, bakverk och matbröd innehåller upp till 50 % fullkorn. Rena hälsokosten eller?

Vägkrog?
Café Utsikten ligger 6 minuter från E6 / E20. "Varför stanna vid en vanlig vägkrog när man kan få kvalitetsmat och underbar miljö vid en gårdskrog i så nära motorvägen?" frågar sig de som upptäckt Café Utsiktens läckerheter. Att Café Utsikten både är att matställe och ett fikaställe har resulterat i att Café Utsikten omskrivs som en restaurang med de bästa efterrätterna.

Guide
Er kompletta guide för utflykter till Båstad och på Bjärehalvön"

Om Gårdskrogen Café Utsikten
Café Utsikten har ett unikt matkoncept och spännande meny med mottot "Gott helt enkelt".

Film
Se filmen med den popu-lära "Café Utsikten bullen".

Klicka här för fler utflyktsmål på Bjärehalvön
Välsmakande öl
Café Utsiktens ambition är att servera nya intressanta ölsorter och märken. Öl tas hem i små partier och byts ut altteftersom.

Färska smörgåsar
På Café Utsikten hittar man de fräschaste smörgåsarna. Brödet är nybakat. Smörgåsen görs sekunder innan du äter din favoritmacka!. Särskild favorit är räksmörgåsen med färskskalade räkor och frisk hemgjord majonäs är hemligheten.

Varför servering just här?
När familjen Duvmo köpte fastigheten med den fina utsikten, visade det sig att andra också hade funnit den. Det skräpades och grödor och blommor trampades ned. För att erbjuda möjlighet att njuta av utsikten under mer ordnade former föddes Café Utsikten sommaren 1996.

Inspirationskällor
I Dalarna fick familjen Duvmo tillfälle att bekanta sig med Carl Larssons och hans hustru Karins underverk i Sundborn. Café Utsikten är ingen kopia av Karin och Carl Larssons Sundborn. Man har istället fångat mycket av det typiska för södra Halland och Nordskåne. Det är ändå ingen tvekan om att mycket inspiration har hämtats från Sundborn.

Blåser det mycket på Café Utsikten? Café Utsikten ligger i en urgröpning i bergssidan så att den mesta vinden går högt över serveringen. Det blåser alltid mer nere på slätten eller högre upp på åsen. Dessutom finns det en helt inbyggd glasveranda med fönsterbord för alla. Här finns härlig skugga när solen steker för hårt

Café Utsikten är ett registrerat varumärke
det behövs tillstånd för att få använda namnet Café Utsikten i Sverige - ring 0431-70800